Trefwoord: feta, feta gehaktbal, gehaktbal, spinazie, spinazie à la crème, spinazie stamppot, stamppot
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 35 minutenminuten
Totale tijd: 45 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
1250gram iets kruimige aardappelengeschild en in kleinere stukken gesneden
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
snufje nootmuskaat
500gramspinazie à la crème
FETA GEHAKTBALLEN
500gramgehaktnaar keuze
1ei
handjepaneermeel
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjezoutoptioneel
100gramfetaverkruimeld
2theelepelspaprikapoeder
2theelepelskerriepoeder
1theelepelgedroogde oregano
2theelepelssambal badjak
JUS
1trostomaatin hele kleine blokjes gesneden
1uigesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
1rundvlees bouillonblokjeof halve als je niet zo van zout eten houdt
flinkescheutolieof klont roomboter
waterafhankelijk van de grote van de pan ongeveer 300-350 ml water
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de feta gehaktballen en rol er 4 gehaktballen van.
Verhit in een stoofpan de roomboter en bak de gehaktballen rondom goudbruin aan. Haal de gehaktballen eruit en zet even apart.
Fruit in het overgebleven vet de uien met de tomaat, knoflook, sambal en het bouillonblokje voor ongeveer 2-3 minuten. Leg de gehaktballen terug in de pan en voeg het water toe. (zorg ervoor dat de gehaktballen voor net onder de helft onder water staan)
Laat de gehaktballen minimaal 30 min pruttelen. (hoe langer hoe lekkerder) Leg de deksel niet helemaal op de pan. TIP: wanneer je de gehaktballen langer wil laten staan zet na 30 min dan het vuur echt heel laag.
Kook ondertussen de aardappelen gaar en verwarm de spinazie. Kook eventueel ook de eieren (hardheid naar eigen wens)
Giet de aardappelen af en stamp met de spinazie, peper, zout en nootmuskaat tot een smeuïge puree.
Serveer de spinazie stamppot met de feta gehaktballen, jus en eieren. Bestrooi eventueel met nog wat extra feta. Eet smakelijk :-)