1250gramiets kruimige aardappelengeschild en in stukken gesneden
450gramsperziebonenik gebruik diepvries sperziebonen
175 tot 200mililitermelk
25gramroomboter
1/2 tot 1theelepelzout
flinkesnufversgemalen zwarte peper
1/2theelepelnootmuskaat
WOKSAUS
3teentjesknoflookgeraspt
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
2eetlepelssojasaus
2eetlepelshoning
5eetlepelssweet chilisaus
2,5eetlepelketchup
1,5eetlepellimoensap
1eetlepelsesamolie
1 flinketheelepelsesamzaadjes
flinkesnufversgemalen zwarte peper
1theelepelchilivlokken
EXTRA'S
500gramkippendijfiletin blokjes gesneden
seroendeng
sesamzaadjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
Doe de aardappelen in een ruime pan met koud water en flinke snuf zout. Breng de aardappelen aan de kook. Kook de aardappelen in 13-20 minuten gaar. (afhankelijk van hoe groot je stukken aardappelen zijn) Giet de aardappelen af.
Kook ondertussen ook de sperziebonen beetgaar.
Stamp de aardappelen met de sperziebonen, melk, peper, zout, nootmuskaat en boter tot een smeuïge puree.
WANNEER DE AARDAPPELEN EN SPERZIEBONEN KOKEN MAAK DAN OOK DE KIP KLAAR
Meng alle ingrediënten voor de woksaus in een schaaltje.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
Bak de kip goudbruin en gaar. Voeg de zelfgemaakte woksaus toe en bak kort mee.
Serveer de sperziebonen stamppot met de sticky kip. Bestrooi met seroendeng en eventueel wat extra sesamzaadjes. Eet smakelijk :-)
TIP: wil je deze avondmaaltijd lactosevrij maken, gebruik dan plantaardige roomboter en melk.