Trefwoord: citroen, nagerecht, panna cotta, simpele panna cotta, toetje
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
4 uuruur
Totale tijd: 4 uuruur25 minutenminuten
Servings: 4glaasjes
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
4 glaasjes ik gebruikte ronde limonade glazen
Ingredients
250milliliterslagroom
250millilitermelk
1theelepelvanille extract
1/2zakjevanillesuiker
50gramkristalsuiker
3blaadjesgelatine
1citroenrasp nodig
CITROEN SAUS
75milliliterwater
75millitercitrus limonadesiroop
1citroensap nodig
1theelepelmaïzena
Instructions
Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Verwarm in een pan de melk, slagroom, suiker, vanille suiker, de vanille extract en de citroenrasp. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
Haal het mengsel van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het roommengsel. Vul 4 glaasjes met het panna cotta mengsel. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. (schrik niet, het is voordat je het in de koelkast zet nog geheel vloeibaar)
Maak ondertussen de citroensaus klaar: verwarm in een steelpannetje 75 milliliter water met 75 milliliter limonadesiroop en het sap van 1 citroen. Als dit warm is, meng dan 1 theelepel maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de saus. Breng de saus aan de kook en laat even een paar seconden koken zodat de saus kan indikken. Giet de saus in een schaaltje en dek af met folie (dit voorkomt dat er een velletje op de saus komt) Laat de saus nu helemaal afkoelen.
Als de panna cotta helemaal opgestijfd is, verdeel dan een beetje van de citroensaus eroverheen. Serveer met eventueel een beetje extra zomerfruit.