Trefwoord: hot honey dressing, krokante kip salade, maaltijdsalade recept, salade met kip
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
Krokante kip
2stukskipfiletplatgeslagen tussen huishoudfolie
150millilitermelk
2eetlepelscitroensap
50grampanko
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1theelepelknoflookpoeder
olijfolie
Salade
75gramrucola
1/3komkommerin blokjes gesneden, zonder zaadlijst
1avocadoin blokjes gesneden
250gramcherrytomatengehalveerd
200gramradijsgehalveerd of in partjes gesneden
1appelin blokjes gesneden
8blaadjesverse muntfijngehakt
7gramverse dillefijngehakt
100gramfetaoptioneel
handjepomoenpitten
handjezonnebloempitten
olijfolie
snufversgemalen zwarte peper en zout
Hot honey dressing
75gramhoning
1theelepelchilivlokkenik gebruik een flinke theelepel
1/2theelepelpaprikapoeder
1theelepelcitroensapof appelciderazijn
flinkesnufgrof zeezout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maken van de krokante kip
Meng de melk met de citroensap, zout en peper in een mengkom. Leg de kipfilets hierin en laat minimaal 15 minuten marineren. Hoe langer hoe malser de kip zal worden.
Meng in een diep bord de bloem, panko, paprikapoeder en knoflookpoeder. Haal de kip uit de marinade en haal goed door het bloemmengsel. Druk stevig aan zodat alles goed bedekt is.
Verhit een laagje olie in een pan en bak de kip aan beide kanten krokant en gaar in ongeveer 5-6 minuten per kant. Snijd de kip in reepjes.
Maken ondertussen de salade
Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal.
Hot Honey dressing
Verwarm de honing met de chilivlokken, citroensap, zout en paprikapoeder in een steelpannetje. Niet laten koken, alleen goed warm worden.
Serveer de salade
Verdeel de kip over de salade en drizzle er de hot honey overheen. Bestrooi met verkruimelde feta, en de pompoen en/of zonnebloempitten. Eet smakelijk!
Notities
Tip: Ik mag zelf geen ei, daarom haal ik de kipfilets direct uit de marinade en wentel ze meteen door de panko. Daardoor kan het gebeuren dat er tijdens het snijden soms een stukje van de korst loslaat. Mag jij wel ei gebruiken? Dan kun je de kipfilets eerst nog even door geklutst ei halen voordat je ze door de panko haalt. Zo blijft de korst nóg beter zitten.