1zak gemengde slanaar keuze, ik gebruikte een zak van 300 gram
2avocado'sin dunne reepjes gesneden
250gramcherry tomaatjesgehalveerd of partjes
1/2komkommerin dunnen halve reepjes gesneden
3eieren
3kipfilets
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
snufpaprikapoeder
snufkerriepoeder
snufpul biberof chilivlokken
mango chutneyzelfgemaakt of kant en klaar
extra vierge olijfolie
Instructions
Sla de kipfilets iets platter. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met een snuf versgemalen zwarte peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder en pul biber (chilivlokken). Bak de kipfilets gaar en goudbruin in een grillpan, koekenpan of in de aifryer. Ik bak ze zelf graag in de airfryer. Zet de airfryer op 185 graden en bak voor ongeveer 11-13 minuten. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Kook ondertussen de eieren qua hardheid naar eigen wens. Pel ze en snijd de eieren in partjes.
Leg in een grote schaal de zak gemengde sla. Verdeel over de salade de avocado, komkommer, cherrytomaatjes en de eieren. Besprenkel eventueel met een klein beetje extra vierge olijfolie. Leg de plakjes kipfilet erbij en verdeel naar smaak de mango chutney eroverheen.
Zet eventueel een schaaltje op tafel met extra mango chutney.
TIP 1: wij eten deze salade graag met krokant gebakken krieltjes. TIP 2: Maak de salade gewoon per bord op. Dit eet namelijk een stuk makkelijker! Op foto minder ziet het er alleen iets minder mooi uit dan een groot opgemaakte schaal :-)