250gram sweet cherrytomaten of 300 gram snoeptomaatjes
2 theelepelsgedroogde oregano
1eetlepelhoning
snufjechilivlokken
snufversgemalen zwarte peper en zout
SALADE
85gramrucola
2bollenburattaof mozzarella
handjepompoenpitten of pijnboompitten
1/2citroen
BASILICUMOLIE
15gramverse basilicumblaadjes
50milliliterextra vierge olijfolie
1teentjeknoflookgeraspt
snufzeezout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tomaten over een bakplaat. Drizzle hier extra vierge olijfolie overheen, de honing en bestrooi met de gedroogde oregano, snuf peper, snuf zout en snuf chilivlokken. Meng met je handen alles goed door elkaar.
Rooster de tomaten voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de tomaten iets afkoelen.
Mix in een blender of keukenmachine de basilicum met de olijfolie, knoflook en een snufje zout in een blender of keukenmachine. Mix tot een gladde olie. Zeef de olie eventueel voor een fijnere textuur.
Verdeel de rucola over een groot bord of mooie serveerschaal. Leg de burrata bollen in het midden en scheur ze voorzichtig open zodat de romige binnenkant zichtbaar wordt.Gebruik je mozzarella? Scheur dan de mozzarella in stukken.
Verdeel de geroosterde tomaten rondom de burrata. Besprenkel de salade met de basilicumolie. Strooi er wat pompoenpitten, versgemalen zwarte peper, grof zeezout en chilivlokken overheen. Drizzle er ook een beetje citroensap overheen. Eet smakelijk 😋
TIP: het is ook lekker om nog wat croutons toe te voegen voor extra bite.