handjekoriander fijngehakt ter garnering (of andere kruid naar eigen smaak)
Instructions
Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak de uien, knoflook, gember, pompoen, wortel/winterpeen, kerriepoeder, kurkuma, tijm, zwarte peper komijnpoeder en chilivlokken voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de bloem, bouillonblokjes en suiker toe en bak kort mee.
Voeg dan het hete water toe, breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat afgedekt 20 minuten pruttelen.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de room toe en breng eventueel extra op smaak met zout en/of peper.
Bestrooi vlak voor serveren de soep met fijngehakte koriander. Niet iedereen lust koriander dus dit kan je ook vervangen voor platte peterselie of basilicum. Eet smakelijk!
TIP: voeg niet alle room in 1x toe maar bewaar een beetje ter garnering. Haal voor 15 minuten voor gebruik de room uit de koelkast zodat je niet ijskoude room toevoegt aan een warme soep.
TIP: de suiker zorgt ervoor dat de soep extra op smaak komt. Wil je echt geen suiker gebruiken, dan kan je dit uiteraard achterwege laten.
TIP: wij houden van een dikke soep maar vind jij dit niet lekker? Laat dan de bloem achterwege uit het recept.