Ga terug
+ servings
wraps met tonijn en gekarameliseerde uien

Wraps met tonijn en gekarameliseerde uien

Deze wraps met tonijn zijn lekker spannend van smaak door de toevoeging van gekarameliseerde uien.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands, Nederlandse
Trefwoord: gekarameliseerde uien, gezonde wraps, tonijn, tonijnsalade, wraps met tonijn
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber of chilivlokken

GEKARAMELISEERDE UIEN

  • 3 uien in dunne halve ringen gesneden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels sambal badjak
  • flinke snuf versgemalen zwart peper en zout

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 4 grote wraps of 8 kleine wraps
  • gemengde sla
  • 2 trostomaten in blokjes gesneden, zonder vruchtvlees
  • 6 radijsjes in stukjes gesneden
  • 1/3 komkommer in blokjes gesneden

Instructies

  • Maak de gekarameliseerde uien: 
    Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien op hoog vuur met een snuf peper en zout voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg de sambal en de honing toe en bak dit kort mee. Zet het vuur laag en voeg de tijm toe. Laat de uien ongeveer 10-15 minuten zachtjes karameliseren. (vergeet niet tussentijds de uien om te scheppen)
  • Meng alle ingrediënten voor de simpele tonijnsalade en zet eventueel in de koelkast tot gebruik.
  • Meng de radijsjes, tomaat en komkommer in een schaaltje.
  • Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing (ik bak ze altijd in een droge koekenpan) 
  • Beleg de wrap met een handje sla, daarop de groenten, daarop de tonijnsalade en vervolgens de gekarameliseerde uien. Rol de wrap op een eet smakelijk!
  • TIP: meng de tonijnsalade met de gekarameliseerde uien.
    TIP: de wraps zijn ook erg lekker met Pecorino of Grana Padano flakes/snippers ertussen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook