Ga terug
+ servings
spinazie stamppot met feta gehaktbal

Spinazie stamppot met feta gehaktbal

Een spinazie stamppot saaie kost? Echt niet! Ik laat je met deze spinazie stamppot en feta gehaktbal zien dat het super lekker is.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: feta, feta gehaktbal, gehaktbal, spinazie, spinazie à la crème, spinazie stamppot, stamppot
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1250 gram iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snufje nootmuskaat
  • 500 gram spinazie à la crème

FETA GEHAKTBALLEN

  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • 100 gram feta verkruimeld
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels sambal badjak

JUS

  • 1 trostomaat in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rundvlees bouillonblokje of halve als je niet zo van zout eten houdt
  • flinke scheut olie of klont roomboter
  • water afhankelijk van de grote van de pan ongeveer 300-350 ml water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de feta gehaktballen en rol er 4 gehaktballen van.
  • Verhit in een stoofpan de roomboter en bak de gehaktballen rondom goudbruin aan. Haal de gehaktballen eruit en zet even apart. 
  • Fruit in het overgebleven vet de uien met de tomaat, knoflook, sambal en het bouillonblokje voor ongeveer 2-3 minuten. Leg de gehaktballen terug in de pan en voeg het water toe. (zorg ervoor dat de gehaktballen voor net onder de helft onder water staan)
  • Laat de gehaktballen minimaal 30 min pruttelen. (hoe langer hoe lekkerder) Leg de deksel niet helemaal op de pan.
    TIP: wanneer je de gehaktballen langer wil laten staan zet na 30 min dan het vuur echt heel laag.
  • Kook ondertussen de aardappelen gaar en verwarm de spinazie. Kook eventueel ook de eieren (hardheid naar eigen wens) 
  • Giet de aardappelen af en stamp met de spinazie, peper, zout en nootmuskaat tot een smeuïge puree. 
  • Serveer de spinazie stamppot met de feta gehaktballen, jus en eieren. Bestrooi eventueel met nog wat extra feta. Eet smakelijk :-)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook