Ga terug
+ servings
broodje Mortadella met pesto mayonaise

Broodje Mortadella met pesto mayonaise

Eet dit broodje Mortadella met pesto mayonaise als verwen lunch of als een lichte zomerse avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: broodje, citroen-pesto mayonaise, Mortadella, pesto, pesto mayonaise, pistachenootjes, pistachenoten
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 plakken dik gesneden brood
  • handje rucola
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 15 gram pistachenoten grof gehakt
  • 100 gram Mortadella
  • snufje pul biber
  • Parmezaanse kaas fijngeraspt
  • extra vierge olijfolie

PESTO MAYONAISE

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels pesto
  • 1/2 citroen sap nodig
  • snuf versgemalen zwart peper
  • snufje zout

Instructies

  • Smeer het brood in met olijfolie en rooster aan beide kanten goudbruin in een grillpan of in de oven.
  • Meng alle ingrediënten voor de (citroen) pesto mayonaise. Smeer vervolgens het brood in met een laag(je) van de pesto mayonaise.
  • Beleg met een beetje rucola, de tomaat en de Mortadella. Bestrooi het broodje met de pistachenootjes, geraspte Parmezaan en een snuf pul biber/chilivlokken. Verdeel er eventueel nog een beetje extra van de pesto mayonaise over.
  • Drizzle er nog een beetje extra vierge olijfolie overheen en Eet Smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook