Ga terug
+ servings
sandwich met tomaat, mozzarella en prosciutto

Sandwich met prosciutto en mozzarella

Wil jij een lekkere zomerse sandwich maken? Probeer dan een keertje deze sandwich met prosciutto en mozzarella.
No ratings yet
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: citroen, mozzarella, pesto, pesto mayonaise, prosciutto, sandwich, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneeën vers brood dik gesneden
  • 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
  • 50 gram pesto
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 citroen sap nodig
  • 100 gram prosciutto
  • 3 of 4 grote tomaten in plakjes gesneden
  • 25 gram pijnboompitten
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf zeezout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • extra vierge olijfolie
  • 100 gram gemengde sla

Instructies

  • Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Meng de pesto met de mayonaise en het sap van een halve citroen.
  • Smeer het brood in met een laagje citroen-pesto mayonaise. Leg hierop wat sla, verdeel de tomaten, prosciutto, mozzarella en pijnboompitten eroverheen.
  • Verdeel nog wat dotjes citroen-pesto mayonaise over het brood. Drizzle extra vierge olijfolie eroverheen en bestrooi met versgemalen zwarte peper, zeezout en pul biber/chilivlokken.
  • Eet smakelijk!
  • TIP: ook lekker is om het brood met olijfolie te besprenkelen en even kort te roosteren.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!