Ga terug
+ servings
sandwich met tomaat, mozzarella en prosciutto

Sandwich met prosciutto en mozzarella

Wil jij een lekkere zomerse sandwich maken? Probeer dan een keertje deze sandwich met prosciutto en mozzarella.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: citroen, mozzarella, pesto, pesto mayonaise, prosciutto, sandwich, tomaat
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneeën vers brood dik gesneden
  • 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
  • 50 gram pesto
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 citroen sap nodig
  • 100 gram prosciutto
  • 3 of 4 grote tomaten in plakjes gesneden
  • 25 gram pijnboompitten
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snuf zeezout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • extra vierge olijfolie
  • 100 gram gemengde sla

Instructies

  • Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Meng de pesto met de mayonaise en het sap van een halve citroen.
  • Smeer het brood in met een laagje citroen-pesto mayonaise. Leg hierop wat sla, verdeel de tomaten, prosciutto, mozzarella en pijnboompitten eroverheen.
  • Verdeel nog wat dotjes citroen-pesto mayonaise over het brood. Drizzle extra vierge olijfolie eroverheen en bestrooi met versgemalen zwarte peper, zeezout en pul biber/chilivlokken.
  • Eet smakelijk!
  • TIP: ook lekker is om het brood met olijfolie te besprenkelen en even kort te roosteren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook