Ga terug
–+ servings
pizza rolletjes van bladerdeeg met kaas en salami

Pizza rolletjes van bladerdeeg met kaas en salami

Wil je een lekkere snack maken? Maak dan eens deze pizza rolletjes van bladerdeeg met kaas en salami. Succes gegarandeerd!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: bladerdeeg, bladerdeeghapjes, bladerdeegrolletjes, feta, kaas, olijven, pizza, pizza rolletjes, salami
Porties: 11 pizza rolletjes

Equipment

  • 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 8 plakjes salami in stukjes gesneden
  • 100 gram feta
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1,5 theelepel sriracha
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel water
  • 75 gram olijven fijngehakt
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de tomatenpuree met de sriracha, gedroogde oregano, flinke snuf versgemalen zwarte peper en een klein scheutje water.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Smeer het bladerdeeg in met de (pittige) tomatenpuree. Verdeel dan de stukjes salami eroverheen samen met de feta, geraspte kaas en olijven. Bestrooi eventueel nog met een beetje extra gedroogde oregano.
  • Rol voorzichtig de rol bladerdeeg aan de lange kant op en snijd in ongeveer 10-11 stukken.
  • Leg de bladerdeegrolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de rolletjes iets platter. Smeer de rolletjes in met geklutst ei. Bak de bladerdeegrolletjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat op een rooster iets afkoelen voordat je je tanden erin zet.
  • TIP: bestrooi vlak voor serveren eventueel met fijngehakte peterselie of basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook