Ga terug
+ servings
Naan met hummus en jackfruit balletjes

Naan met hummus en jackfruit balletjes

Wil je eens een "broodmaaltijd" eten die net even anders is? Maak dan een keertje deze Naan met hummus en jackfruit balletjes.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: hummus, jackfruit, jackfruit balletjes, naan
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks Naan zelfgemaakt of kant en klaar
  • 1/2 komkommer in dunne halve reepjes gesneden (liefs zonder zaadlijst)
  • 1 rode ui in hele dunne halve ringen gesneden (klein uitje gebruik)
  • 100 gram feta
  • hummus ik gebruikte een pikante hummus
  • ijsbergsla
  • 1 verpakking jackfruit balletjes of 2 wanneer je grote eters bent
  • handje koriander fijngehakt

DRESSING

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels gebruiken
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 8 blaadjes munt fijngehakt
  • klein handje koriander fijngehakt
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • snuf versgemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de jackfruit balletjes zoals beschreven op de gebruiksaanwijzing en halveer de balletjes daarna.
  • Verwarm ook de Naan volgens de gebruiksaanwijzing. Wanneer je zelf Naan maakt, houdt ze dan warm in aluminiumfolie.
  • Smeer de Naan in met een flinke laag hummus. Leg daarop wat (ijsberg)sla, daarop de jackfruit balletjes, de feta, de rode ui en komkommer. Drizzle er de dressing overheen en bestrooi met wat extra koriander en eventueel extra pub biber/chilivlokken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook