Ga terug
+ servings
krokante Italiaanse kipburger

Krokante Italiaanse kipburger met kruidige ketchup

Ben jij net zo'n burger fan als wij zijn? Probeer dan zeker een keertje deze krokante Italiaanse kipburger met kruidige ketchup.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Italiaanse, Nederlands, Nederlandse
Trefwoord: Italiaanse kipburger, kipburger, krokante Italiaanse kipburger, krokante kipburger
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 citroen sap nodig
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 40 gram panko mag ook paneermeel zijn
  • 40 gram geraspte Gran Padano ik gebruik gewoon een zakje Gran Padano
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 ei geklutst
  • scheutje melk

KRUIDIGE KETCHUP

  • 5 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • snufje versgemalen zwarte peper en zout

EXTRA'S

  • 4 burgerbroodjes
  • sla naar keuze
  • 2 trostomaten in plakjes gesneden
  • 1 bol mozzarella in plakjes gesneden

Instructies

  • Sla de kipfilets tussen huishoudfolie plat en snijd in 4 redelijk gelijke stukken. Leg de kipfilet stukken in een schaal of kom. Voeg 3 el extra vierge olijfolie toe, 1el gedroogde Italiaanse kruiden, 1/2 el paprikapoeder, sap van 1/2 citroen, geraspte knoflook en een flinke snuf peper en zout. (laat eventueel marineren).
  • Kluts in een schaaltje een scheutje melk met het ei. Meng in een ander schaaltje de panko met de Gran Padano en een snuf versgemalen zwarte peper en zout. Haal de kipfilets door het geklutste ei en vervolgens door de panko.
  • Verwarm in een pan een flinke scheut olie. Bak de kipburgers goudbruin en gaar. (niet te hoog vuur, anders is de buitenkant verbrand en de binnenkant nog rauw) Houd rekening met ongeveer 5 a 6 min. per kant.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de kruidige ketchup.
  • Smeer de broodjes in met de Italiaanse ketchup. Leg hierop wat sla, daarop de gepaneerde kip, tomaten, mozzarella en nog een klein beetje extra Italiaanse ketchup.
  • Tip: ook lekker is om een beetje mayo op het brood te smeren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook