Ga terug
+ servings
stoof met kerrie masala

rundvlees stoof met garam masala

Laat je smaakpapillen prikkelen met deze rundvlees stoof met kerrie masala.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse, Surinaamse
Trefwoord: kerrie, kerrie masala, kerrie masala stoof, rundvlees, rundvlees stoof, stoof, stoofvlees
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 stoofpan

Ingrediënten

  • 750 gram sukadelappen of riblappen, in blokjes gesneden
  • 3 trostomaten in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 maggi bouillonblokje klein vierkant blokje
  • 200 milliliter water
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel bloem
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Meng de blokjes rundvlees met 1 el bloem, 1 el garam masala en een flinke snuf versgemalen zwarte peper en een snufje zout. Verhit een scheut zonnebloemolie in een stoofpan en bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan. 
  • Verhit eventueel opnieuw een scheutje olie en fruit de uien met de knoflook, tomaat en sriracha.  Voeg de andere eetlepel garam masala toe samen met de kerriepoeder en de suiker en bak kort mee. Leg het vlees terug in de pan samen met de ketjap asin, ketjap manis, bouilonblokje en het water. 
  • Laat de stoof minimaal 4 uur stoven. Let op dat de stoof niet droog stooft. Wanneer de stoof te droog wordt voeg dan wat extra water toe. Wanneer de stoof te waterig blijft, laat dan de deksel van de pan. Ikzelf stoof meestal met de deksel niet helemaal gesloten op de pan. Breng de stoof eventueel extra op smaak met een snuf versgemalen zwarte peper en/of zout.
  • TIP: wil je een romige stoof voeg dan kokosmelk toe in plaats van water.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook