750gramsukadelappenof riblappen, in blokjes gesneden
3trostomatenin blokjes gesneden
1uigesnipperd
4teentjesknoflookfijngehakt
2eetlepelsgaram masala
1eetlepelkerriepoeder
1eetlepelbruine suiker
1maggi bouillonblokjeklein vierkant blokje
200milliliterwater
1eetlepelketjap asin
1eetlepelketjap manis
1eetlepelsriracha
1eetlepelbloem
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
zonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng de blokjes rundvlees met 1 el bloem, 1 el garam masala en een flinke snuf versgemalen zwarte peper en een snufje zout. Verhit een scheut zonnebloemolie in een stoofpan en bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan.
Verhit eventueel opnieuw een scheutje olie en fruit de uien met de knoflook, tomaat en sriracha. Voeg de andere eetlepel garam masala toe samen met de kerriepoeder en de suiker en bak kort mee. Leg het vlees terug in de pan samen met de ketjap asin, ketjap manis, bouilonblokje en het water.
Laat de stoof minimaal 4 uur stoven. Let op dat de stoof niet droog stooft. Wanneer de stoof te droog wordt voeg dan wat extra water toe. Wanneer de stoof te waterig blijft, laat dan de deksel van de pan. Ikzelf stoof meestal met de deksel niet helemaal gesloten op de pan. Breng de stoof eventueel extra op smaak met een snuf versgemalen zwarte peper en/of zout.
TIP: wil je een romige stoof voeg dan kokosmelk toe in plaats van water.