Ga terug
–+ servings
tosti met spinazie en drie soorten kaas

Tosti met spinazie en drie soorten kaas

Maak eens deze tosti met spinazie en drie soorten kaas in plaats van een gewone tosti met ham en kaas.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: kaas, spinazie, tosti, tosti met spinazie
Porties: 4 tosti's

Equipment

  • koekenpan met deksel

Ingrediënten

  • 200 gram rauwe spinazie
  • 8 boterhammen dik gesneden
  • 150 gram jonge kaas geraspt
  • 150 gram extra belegen kaas geraspt
  • 50 gram Gran padano geraspt
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • sriracha
  • roomboter

Instructies

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de spinazie in twee porties met een flinke snuf zout, versgemalen zwarte peper en pul biber.
  • Beleg 1 deel van het brood met de jonge kaas, verdeel daaroverheen de spinazie, vervolgens de extra belegen kaas en de Gran pandano. Drizzle vervolgens wat sriracha eroverheen. Leg het andere deel van het brood erop. Smeer beide kanten in met een dikke laag roomboter.
  • Verhit een koekenpan en bak de tosti's op middelhoog vuur tot de kaas gesmolten is en het brood aan beide kanten goudbruin is. (ik leg zelf een deksel op de pan zodat de kaas goed kan smelten)
  • TIP: eventueel kan je deze tosti's ook in een tosti apparaat maken maar dit vinden wij persoonlijk minder lekker.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook