Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakeblik in met een beetje roomboter en bestrooi met een beetje bloem.
Meng het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en de cacaopoeder. Mix in een mengkom de roomboter met suiker. Mix dan één voor één de eieren erdoorheen. Spatel het zelfrijzend bakmeel mengsel erdoorheen samen met de melk en vervolgens de grof gehakte chocoladestukjes.
Schep het cakebeslag in de cakevorm en bak in 50 tot 60 minuten gaar. De tijd is erg afhankelijk van je oven. Check dus al na 40 minuten. De cake is gaar wanneer een satéprikker er schoon uit komt. Laat de cake minimaal 10 minuten op een rooster afkoelen voordat je de cake uit zijn vorm haalt. Wanneer de cake voldoende is afgekoeld smeer dan een (dikke) laag hazelnootpasta over de bovenkant. Rasp er eventueel nog extra chocolade overheen.
TIP: is je cake nog niet gaar maar begint hij te donker te worden, dek de cake dan af met een stukje aluminiumfolie.