Ga terug
+ servings
sperziebonen ovenschotel met gehakt en puree

Sperziebonen ovenschotel met gehakt en puree

Warm jezelf op na een koude dag met deze heerlijke sperziebonen ovenschotel met gehakt en puree.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: aardappelpuree, gehakt, ovenschotel, puree, sperziebonen
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschotel

Ingrediënten

  • 1250 gram iets kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 200 milliliter melk
  • klont(je) roomboter
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • snuf nootmuskaat

SPERZIEBONEN - GEHAKT MENGSEL

  • 450 gram sperziebonen ik gebruik diepvries sperziebonen
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 125 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel kerrie masala
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • flinke theelepel bloem

EXTRA'S

  • hand paneermeel
  • klontjes roomboter

Instructies

  • Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter en verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Kook de aardappelen gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een smeuïge puree met de melk, klontje roomboter, uienpoeder, nootmuskaat en een flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout. (giet niet meteen alle melk erbij maar beetje bij beetje zodat je kunt zien welke structuur je het lekkerste vindt)
  • Als de aardappelen koken, kook ook de sperziebonen beetgaar. Giet de sperziebonen af.
  • Verhit ondertussen ook een scheut olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, cherrytomaatjes, sambal badjak, sambal oelek en een snuf versgemalen zwarte peper en zout. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, kerrie masala en korianderpoeder. Bak het gehakt gaar en goudbruin. Voeg dan de tomatenpuree en bloem toe en bak kort mee. Schep vervolgens de sperziebonen door het mengsel.
  • Schep het sperziebonen-gehaktmengsel in de ovenschaal. Leg daarop de aardappelpuree. Trek met een vork streepjes door de puree, bestrooi met een dun laagje paneermeel en verdeel er wat klontjes roomboter overheen.
  • Bak de ovenschotel in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook