Ga terug
–+ servings
kruidige mango chutney maken

Kruidige mango chutney

Deze kruidige mango chutney is echt super simpel om te maken en super lekker!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiase
Trefwoord: chutney, kruidige mango chutney, mango, mango chutney, pittige mango chutney
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 2 stuks mango in kleine stukjes gesneden (zonder schil uiteraard)
  • 1/2 rode ui heel fijngesnipperd
  • 1/2 citroen sap nodig
  • 1 sinaasappel sap nodig
  • 5 eetlepels sushi azijn
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 3/4 theelepel garam masala
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 theelepel pul biber of chilivlokken (minder als je niet zo van pittig houdt)
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • zonnebloemolie
  • 2 kruidnagels

Instructies

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine kookpan. (waar je evt normaal je eieren in kookt) Bak op niet al te hoog vuur de uien met de knoflook, gember, pul biber (chilivlokken), garam masala, peper, zout, kerriepoeder en de kurkuma. Bak dit tot de uien mooi zacht zijn. Dit duurt minimaal 5 minuten.
  • Voeg dan de stukjes mango toe samen met de sushi azijn, bruine suiker, honing en het sap van een 1/2 citroen. Leg de kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de sap van 1 sinaasappel toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen.
  • TIP: mocht de chutney te droog worden, voeg dan een klein beetje water toe.
    TIP: mocht de chutney niet indikken, zet dan het vuur hoger.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook