2stuksmango in kleine stukjes gesneden (zonder schil uiteraard)
1/2rode uiheel fijngesnipperd
1/2citroensap nodig
1sinaasappelsap nodig
5eetlepelssushi azijn
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
3/4theelepelgaram masala
1theelepelkerriepoeder
1theelepelkurkuma
2eetlepelshoning
1eetlepelbruine suiker
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
1theelepelpul biberof chilivlokken (minder als je niet zo van pittig houdt)
2teentjesknoflookgeraspt
zonnebloemolie
2kruidnagels
Instructions
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine kookpan. (waar je evt normaal je eieren in kookt) Bak op niet al te hoog vuur de uien met de knoflook, gember, pul biber (chilivlokken), garam masala, peper, zout, kerriepoeder en de kurkuma. Bak dit tot de uien mooi zacht zijn. Dit duurt minimaal 5 minuten.
Voeg dan de stukjes mango toe samen met de sushi azijn, bruine suiker, honing en het sap van een 1/2 citroen. Leg de kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de sap van 1 sinaasappel toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen.
TIP: mocht de chutney te droog worden, voeg dan een klein beetje water toe. TIP: mocht de chutney niet indikken, zet dan het vuur hoger.