Ga terug
+ servings
poke bowl met vegetarische viskoekjes

Poke Bowl met vegan viskoekjes en Thaise dressing

Poke Bowl met vegan viskoekjes en Thaise pittige dressing is echt totaal geen straf om te eten.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Aziatische, Hawaïaanse
Trefwoord: poké bowl, rijst, vegan, vegan viskoekjes, viskoekjes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak viskoekjes mix van Greenforce
  • 350 gram wilde rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 mango in blokjes gesneden
  • 1 avocado in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
  • 6 radijsjes in dunne plakjes gesneden

THAISE DRESSING

  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 30 milliliter sojasaus
  • 2 limoenen sap nodig
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker flinke eetlepels
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Instructies

  • Bereid de viskoekjes zoals beschreven op de verpakking. (dit neemt iets meer dan een half uur in beslag) Ik bestrooi zelf graag de viskoekjes voor het bakken nog eventjes met een flinke snuf vers gemalen zwart peper.
  • Meng alle ingrediënten voor de Thaise dressing. Zet apart tot gebruik. De suiker kan nu een beetje oplossen.
  • Kook de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
  • Doe de rijst in een kom (of gewoon mooi bord….eet veel makkelijker) Verdeel daaroverheen de stukjes mango, avocado, radijsjes en de komkommer. Besprenkel met de Thaise dressing.
    Bestrooi eventueel met een beetje fijngesneden bosui.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook