Bereid de viskoekjes zoals beschreven op de verpakking. (dit neemt iets meer dan een half uur in beslag) Ik bestrooi zelf graag de viskoekjes voor het bakken nog eventjes met een flinke snuf vers gemalen zwart peper.
Meng alle ingrediënten voor de Thaise dressing. Zet apart tot gebruik. De suiker kan nu een beetje oplossen.
Kook de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
Doe de rijst in een kom (of gewoon mooi bord….eet veel makkelijker) Verdeel daaroverheen de stukjes mango, avocado, radijsjes en de komkommer. Besprenkel met de Thaise dressing.Bestrooi eventueel met een beetje fijngesneden bosui.