Ga terug
+ servings
tuna melt pizza

Tuna Melt pizza

Ben jij ook een pizza liefhebber en lust je graag tonijn? Maak dan deze pittige tuna melt pizza eens klaar
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: pittig, pizza, tonijn, tuna melt, tuna melt pizza
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems zelfgemaakt of kant en klaar
  • 250 gram crème fraîche
  • 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie (160 gram per blikje)
  • 4 stengels lente ui fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1 theelepel mosterd flinke theelepel
  • 2 teentjes knoflook fijn geraspt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • 2 trostomaten in kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
  • sriracha optioneel

Instructies

  • Giet de tonijn af. Meng de tonijn met de crème fraîche, de helft van de lente-ui, rode peper, limoensap, mosterd, knoflook en een flinke snuf peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (of zo heet als op de verpakking staat van de kant en klare pizza's) Smeer de pizza's in met het tonijn mengsel. Bestrooi met de extra belegen kaas en de cheddar. Bak de pizza's gaar en goudbruin.
  • Wanneer de pizza's uit de oven komen bestrooi dan met de overgebleven lente uit en stukjes tomaat. Wanneer je van pittig houdt drizzle er dan nog wat sriracha overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook