Ga terug
–+ servings
gegrilde worst en groenten uit de oven

gegrilde worst en groenten uit de oven

Wil je een gezonde, makkelijke en lekkere avondmaaltijd op tafel zetten? Maak dan eens deze gegrilde worst en groenten uit de oven klaar.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: gegrilde groenten, gegrilde worst, groenten uit de oven, oven, worst uit de oven
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 4 varkensworsten of runderworsten
  • 1 paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 courgette in halve plakjes van 0,5 cm gesneden
  • 200 gram cherrytomaten gehalveerd
  • extra vierge olijfolie
  • paprikapoeder
  • kerriepoeder
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • pul biber of chilivlokken
  • vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de worsten in een ovenschaal. Besprenkel beide kanten van de worst met een beetje extra vierge olijfolie en een snufje van alle specerijen. Bak de worsten 20 minuten.
  • Meng ondertussen de paprika, courgette en tomaat met een klein beetje extra vierge olijfolie en een snuf van alle specerijen.
  • Haal na 20 minuten de worsten uit de oven en haal deze even uit de ovenschaal. Leg de groenten in de ovenschaal en leg daarop de andere kant van de worsten. (de kant die dus nog niet gegrild is) Zet de ovenschaal terug in de oven voor 20 minuten. Daarna kan je gaan aanvallen. Verbrand alleen niet je mond aan de worst ;-)
  • TIP: ook lekker is om een geraspt teentje knoflook aan de groenten toe te voegen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook