Ga terug
+ servings
broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw

Broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw

Dit broodje pulled chicken met bbq saus en coleslaw is niet alleen super lekker maar ook super simpel te maken.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: bbq saus, broodje pulled chicken, coleslaw, pulled chicken
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 bouillonblokje ik gebruik graag een groentebouillonblokje
  • bbq saus zelfgemaakt is ook erg lekker
  • 4 broodjes naar keuze

COLESLAW

  • 150 gram geraspte wortel ik gebruik een kant en klaar zakje julienne wortel uit de supermarkt
  • 300 gram spitskool of witte kool fijngesneden (ik gebruik een kant en klaar zakje voorgesneden uit de supermarkt)
  • 1 eetlepel sushi azijn ofwel rijstazijn mag ook gewone witte azijn zijn...gebruik dan mss iets minder.
  • 2 eetlepels mayonaise flinke eetlepels
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt flinke eetlepels
  • 2 theelepels mosterd
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje pul biber of chilivlokken

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook met het (groente) bouillonblokje. Maak ondertussen de coleslaw. Meng hiervoor alle ingrediënten en zit dit even in de koelkast tot gebruik.
  • Als het water kookt leg dan de kipfilets in de pan. Zet het vuur iets lager en laat de kip 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Haal de kip uit de pan en trek met een vork en een mes (of twee vorken) de kip uit elkaar. (zo maak je de pulled chicken….klinkt beter dan uit elkaar getrokken kip ;-)) TIP: je kunt als de kip een beetje is afgekoeld het ook gewoon met je handen plukken.
  • Breng de kip "pulled chicken" op smaak met ongeveer 5 flinke eetlepels bbq saus. Meer als je een hele "sausige" kip wilt.
  • Rooster het broodje even kort in de oven of grillpan. Smeer een dun laagje bbq saus op de onderkant. Leg daarop een beetje coleslaw, daarop de pulled chicken en daarop weer een beetje coleslaw. Bestrooi eventueel nog met een beetje pul biber (chilivlokken)
  • TIP: leg een plakje cheddar op de onderkant van het broodje
    TIP: ook lekker is om een beetje mayonaise te mengen met een beetje bbq saus en dit op de onderkant van het broodje te smeren.
    TIP: of doe het gewoon allebei :-)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook