Ga terug
+ servings
noedelsalade met pittige pindasaus dressing

Noedelsalade met pittige pindasaus dressing

Deze noedelsalade zit bomvol gezonde ingrediënten en kan zowel vegetarisch gegeten worden als met gegrilde kip.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: Aziatische noedelsalade, noedelsalade, pinda dressing, pindasaus dressing, salade
Porties: 4 personen

Equipment

  • blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gram eiermei of andere mie/noedels naar keuze
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden (liefs zonder vruchtvlees)
  • 1 peen in dunne reepjes gesneden
  • 1 paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 mango in dunne reepjes gesneden
  • 2 stuks bosui in dunne ringetjes gesneden
  • 1 avocado in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 rode peper fijngehakt en optioneel
  • zonnebloemolie
  • seroendeng optioneel
  • handje pinda's ik gebruikte gezouten maar gezonder is om ongezouten pinda's te gebruiken.
  • 1 eetlepel sesamolie
  • handje koriander fijngehakt en optioneel (je kunt ook peterselie gebruiken)
  • snuf vers gemalen zwarte peper

PITTIGE PINDASAUS DRESSING

  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook grof gehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en grof gehakt
  • 1 rode peper grof gehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn ook wel sushi azijn genoemd
  • 3 flinke eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 limoen sap nodig

GEGRILDE KIP

  • 2 stuks kipfilet
  • sweet chilisaus
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Bereid de noedels/mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af met koud water en besprenkel met een beetje zonnebloemolie en 1 el sesamolie. (tegen het plakken)
  • Meng in een blender/keukenmachine alle ingrediënten voor de pittige pindasaus dressing tot een smeuïge dressing.
    TIP: heb je geen blender of keukenmachine, snijd dan alle ingrediënten voor de dressing heeeeeeeeeeel fijn. Eventueel kan je het in een vijzel nog fijner malen.
  • Meng de noedels met de komkommer, peen, paprika, mango, bosui, rode peper en avocado. Verdeel vlak voor serveren de pittige pindasaus dressing naar smaak over de salade. Bestrooi met een handje (gezouten) pinda's, seroendeng en koriander/peterselie.
  • Wil je deze salade liever met kip eten? Bestrooi de kipfilets dan aan beide kanten in met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout en smeer de allebei de kanten in met sweet chilisaus. Grill of bak de kipfilets gaar en goudbruin. Snijd de kipfilets in dunne plakjes en verdeel deze over de salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook