Ga terug
–+ servings
pasta met geroosterde groenten

Pasta met gegrilde groenten en chorizo

Wil je gezond en lekker eten? Maak dan zeker eens deze pasta met gegrilde groenten en chorizo. Een feestje om te eten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: chorizo, gegrilde groenten, pasta
Porties: 4 personen

Equipment

  • grote ovenschotel of braadslede

Ingrediënten

  • 500 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 2 rode uien grof gesneden
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 courgette in dunne halve plakjes gesneden (of blokjes)
  • 1 paprika in dunne reepjes gesneden
  • 250 gram champignons in partjes gesneden
  • 125 gram chorizo ontveld en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden flinke eetlepel gebruiken
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • verse basilicum optioneel
  • mozzarella optioneel
  • 350 gram pasta naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng alle groenten en de chorizo met de extra vierge olijfolie, peper, zout, knoflook, uien, gedroogde Italiaanse kruiden, pul biber en balsamicoazijn in een grote braadslede of ovenschaal. Bak de groenten in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Kook 10 minuten voordat de gegrilde groenten klaar zijn de pasta. Meng de pasta met de gegrilde groenten of serveer het los. Bestrooi de pasta eventueel met wat gescheurde mozzarella en basilicum.
  • TIP: het vocht wat in de ovenschaal zit, is erg lekker om als "saus/dressing" over de pasta te gebruiken.
    TIP: besprenkel de pasta vlak voor serveren eventueel nog met een beetje extra vierge olijfolie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook