Ga terug
+ servings
Italiaanse hamburger

Italiaanse hamburger

Zelf een burger maken is ontzettend leuk en lekker. Maak bijvoorbeeld eens deze Italiaanse hamburger met kruidige ketchup, pesto, mozzarella, spek en rucola.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: hamburger, hamburger recepten, Italiaanse hamburger, Italiaanse ketchup, kruidige ketchup, mozzarella, pesto
Porties: 4 personen

Equipment

  • bbq of grillpan

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden flinke theelepels gebruiken
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels paprikapoeder

KRUIDIGE KETCHUP

  • 8 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepel extra vierge olijfolie
  • snufje vers gemalen zwarte peper en zout

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 8 plakjes spek krokant gebakken
  • 4 Italiaanse bollen of andere broodjes naar keuze
  • 2 trostomaten in plakjes gesneden
  • 1 bol mozzarella in plakjes gesneden
  • pesto
  • 85 gram rucola

Instructies

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, peper, zout en paprikapoeder. Vorm het gehakt tot 4 hamburgers. (ik bestrooi altijd beide kanten van de burger nog met extra zwarte peper maar dit is geheel optioneel) Grill de burgers op de bbq, grillpan of in een koekenpan goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de kruidige ketchup: meng hiervoor de ketchup met de gedroogde Italiaanse kruiden, suiker, snuf peper, snuf zout en de olijfolie. (dit kun je ook prima een dag van te voren maken)
  • Bak het spek en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de Italiaanse bollen doormidden. Grill eventueel beide kanten van het broodje een klein beetje.
  • Smeer de onderkant van het broodje in met een laag kruidige ketchup, leg hierop wat rucola, de Italiaanse hamburger, tomaat, mozzarella, pesto en spek. Aanvallen maar!!!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook