Ga terug
+ servings
quiche met spinazie en feta

Quiche met spinazie en feta

Vegetarisch eten is echt niet saai! Deze vegetarische quiche met spinazie en feta is namelijk zo lekker.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: feta, hartige taart, quiche, spinazie
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 8 plakjes hartige taartdeeg ik gebruikte die van Koopmans
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 4 eieren
  • 200 gram feta
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • 1 citroen rasp nodig
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 gram verse spinazie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • 1/2 theelepel pul biber of chilivlokken
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • extra vierge olijfolie
  • bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes hartige taartdeeg. Laat de randen ietsjes over de rand heen vallen. Bestrooi de bodem van de quiche met een beetje bloem. (dit neemt het vocht op tijdens het bakken)
  • Verhit een scheutje extra vierge olijfolie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Haal van het vuur en laat de spinazie ietsjes afkoelen.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  • Mix in een kom de eieren met de crème fraîche. Roer hier de verkruimelde feta, geraspte kaas, gedroogde Italiaanse kruiden, peper, zout, nootmuskaat, citroenrasp, pul biber (chilivlokken), scheutje extra vierge olijfolie en de geroosterde pijnboompitten doorheen. Spatel vervolgens de spinazie erdoorheen en giet het mengsel in de ovenschaal over het deeg. Vouw de randen van de quiche iets naar binnen. Bestrijk de randen eventueel met een beetje geklutst ei (zo worden de randen mooi goudbruin)
  • Bak de quiche in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook