8plakjeshartige taartdeegik gebruikte die van Koopmans
125gramcrème fraîche
100grampijnboompitten
1rode uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
4eieren
200gramfeta
100gramextra belegen kaas geraspt
1citroenrasp nodig
1eetlepelgedroogde Italiaanse kruiden
400gramverse spinazie
flinkesnufvers gemalen zwarte peper
snufjezoutoptioneel
1/2theelepelpul biberof chilivlokken
1/2theelepelnootmuskaat
extra vierge olijfolie
bloem
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes hartige taartdeeg. Laat de randen ietsjes over de rand heen vallen. Bestrooi de bodem van de quiche met een beetje bloem. (dit neemt het vocht op tijdens het bakken)
Verhit een scheutje extra vierge olijfolie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Haal van het vuur en laat de spinazie ietsjes afkoelen.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
Mix in een kom de eieren met de crème fraîche. Roer hier de verkruimelde feta, geraspte kaas, gedroogde Italiaanse kruiden, peper, zout, nootmuskaat, citroenrasp, pul biber (chilivlokken), scheutje extra vierge olijfolie en de geroosterde pijnboompitten doorheen. Spatel vervolgens de spinazie erdoorheen en giet het mengsel in de ovenschaal over het deeg. Vouw de randen van de quiche iets naar binnen. Bestrijk de randen eventueel met een beetje geklutst ei (zo worden de randen mooi goudbruin)
Bak de quiche in 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!