Ga terug
+ servings
romige spaghetti met prei en tonijn

Spaghetti met prei en tonijn

Simpel, gezond en snel te maken! Deze romige spaghetti met prei en tonijn is een heerlijke doordeweekse avondmaaltijd voor het hele gezin.
2.8 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: pasta, prei, romige spaghetti, spaghetti, tonijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • 2 stuks prei gewassen en ik halve ringen gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd (niet te groot)
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 bekertje crème fraîche 200 gram
  • 3 eidooiers
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt (zo fijn mogelijk raspen)
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 2 blikjes tonijn ik gebruikte tonijn op zonnebloemolie (ik gebruikte 2 blikjes van 145 gram)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • flinke snuf pul biber of chilivlokken
  • 1 groentebouillonblokje

Instructies

  • Meng de eidooiers met de crème fraîche, geraspte kaas, paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat, peper, zout, gedroogde oregano en chilivlokken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de uien met de prei en de knoflook voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tonijn toe en bak 2 minuutjes mee. Zet het vuur iets lager en voeg het romige eidooier-crème fraîche mengsel toe. Laat dit op laag vuur staan en roer regelmatig door.
  • Kook ondertussen de spaghetti gaar in een pan met ruim kokend water en het bouillonblokje. Giet de spaghetti af en schep door de romige prei-tonijn saus. (bewaar eventueel een beetje kookvocht en voeg dit aan de saus toe)
  • TIP: serveer de spaghetti met eventueel een beetje extra geraspte kaas.