Ga terug
+ servings
wraps met pulled chicken en coleslaw

wraps met pulled chicken en coleslaw

geniet van heerlijke wraps met pittige pulled chicken en coleslaw
4 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: coleslaw, pittige pulled chicken, pulled chicken, wraps
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 wraps

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 eetlepels sriracha +extra

COLESLAW

  • 150 gram geraspte wortel  ik gebruikte een zakje voorgesneden
  • 300 gram fijngesneden spitskool  ik gebruikte een zakje voorgesneden
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt flinke eetlepels
  • 2 eetlepels mayonaise ik gebruikte Zaanse mayonaise
  • 2 theelepel sushi azijn
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • 1 theelepel mosterd

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 8 wraps
  • 1/3 komkommer in reepjes gesneden, optioneel

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook met het groente bouillonblokje. Maak ondertussen de coleslaw. Meng hiervoor alle ingrediënten en zit dit even in de koelkast tot gebruik.
  • Als het water kookt leg dan de kipfilets in de pan. Zet het vuur iets lager en laat de kip 15-20 minuten zachtjes pruttelen.Haal de kip uit de pan en trek met een vork en een mes (of twee vorken) de kip uit elkaar. (zo maak je de pulled chicken….klinkt beter dan uit elkaar getrokken kip ;-)) Breng de kip op smaak met alle specerijen en de sriracha.
  • Verwarm de wraps volgens de beschrijving op de verpakking. Ikzelf bak altijd de wraps even kort in een droge koekenpan. Leg een laagje coleslaw op de wraps met daarop de pulled chicken. Voeg eventueel nog wat extra sriracha toe en reepjes komkommer. Rol de wraps op of eet met mes en vork in stukjes.