Ga terug
–+ servings
nasi zonder pakjes en zakjes

Nasi zonder pakjes en zakjes

Een nasi zonder pakjes en zakjes maken is gelukkig helemaal niet moeilijk en ontzettend lekker.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: kruidige rijst, nasi, nasi groente, rijst, zonder pakjes en zakjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • wok of hapjespan

Ingrediënten

  • 350 gram pandan rijst
  • 600 milliliter (heet) water
  • 1/2 ui heel fijn gesnipperd
  • 1/2 groentebouillonblokje

NASI GROENTE MENGSEL

  • 1 bak bami groente of bak nasi groente
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentje knoflook fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels sambal badjak houdt je van heel pittig gebruik dan sambal oelek
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1/2 groentebouillonblokje ik gebruik zelf ook vaak een hele maar dan is de nasi wel iets zouter van smaak. Dit is dus heel persoonlijk qua smaak

EXTRA

  • 4 eieren
  • pindasaus liefst natuurlijk zelfgemaakt
  • 1/2 komkommer in plakjes gesneden
  • kroepoek
  • 15 mini loempia's ik gebruikte mini groente loempia's van AH eigen merk.

Instructies

  • Begin met het koken van de rijst: verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
    Het lekkerste is om de rijst een dag van te voren te koken!
  • Verhit de frituurpan op 180 graden.
  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, sambal, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een klein snufje zout glazig. Voeg de trassi toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak dit kort mee. Voeg de bami/nasi groente toe en bak een paar minuten mee. (wij houden van bite dus ik bak de groente niet te lang) Voeg de sojasaus toe en schep de rijst door het groente mengsel.
  • Frituur de mini loempia's goudbruin, snijd de komkommer in plakjes, bak 4 eieren en maak de pindasaus klaar. Dit klinkt als veel werk maar duurt echt maar een paar minuten.
  • Serveer de nasi met de gebakken eieren, pindasaus, mini loempia's, kroepoek en komkommer. Ook lekker is om nog een beetje gefrituurde uitjes eroverheen te strooien.