Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en vouw de randen van het bladerdeeg ietsjes naar binnen.
Maak het (vegetarisch) gehaktmengsel:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg het (vegetarisch) gehakt toe en rul dit kort aan. Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, sambal badjak en sambal oelek toe en bak dit kort mee. Voeg als je vegetarisch gehakt gebruikt een scheutje water toe en bak het gehakt ongeveer 8-10 minuten. (op middelhoog vuur) Bak vervolgens de tomatenpuree mee en roer dan de crème fraîche en de uitgelekte bonen en mais door het gehaktmengsel.
Smeer het kruidige gehaktmengsel uit over het bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte kaas en smeer de randen in met het geklutste ei. Bak de plaattaart 15-20 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Maak ondertussen de frisse groene salsa:
Meng hiervoor alle ingrediënten in een schaaltje.
Laat de plaattaart even 5 minuutjes afkoelen als deze uit de oven komt. Verdeel de groene salsa over de plaattaart en snijd de taart vervolgens in stukken.
Serveer er eventueel een simpele salade bij. Ook lekker is om wat fijngehakte tortillachips over de taart te bestrooien voor wat extra bite.