Ga terug
+ servings
Mexicaanse vegetarische plaattaart

Mexicaanse vegetarische plaattaart met groene salsa

deze Mexicaanse vegetarische plaattaart met frisse groene salsa is echt een feestje om te eten.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Mexicaanse
Trefwoord: bonen, Mexicaanse plaattaart, plaattaart, vegetarisch, vegetarisch gehakt, vegetarische plaattaart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 plaattaart

Equipment

  • bakplaat

Ingrediënten

  • 1 bakje vegetarisch gehakt ongeveer 200 gram (of gebruik 250 gram echt gehakt)
  • 1 zak salade verrijker van Hak mag ook andere bonen en mais zijn. (laat de bonen en mais of de zak even uitlekken)
  • 9 plakjes roomboter bladerdeeg plakjes ontdooid (of gebruik een rol kant en klare bladerdeeg)
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel gebruiken
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • 1 ei geklutst

FRISSE GROENE SALSA

  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 1/4 komkommer in blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
  • hand koriander fijngehakt (mag ook peterselie zijn)
  • 1/2 limoen sap nodig
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje pul biber of chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg in rijen van drie iets over elkaar. Prik met een vork gaatjes erin en vouw de randen van het bladerdeeg ietsjes naar binnen.
  • Maak het (vegetarisch) gehaktmengsel: verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg het (vegetarisch) gehakt toe en rul dit kort aan. Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, sambal badjak en sambal oelek toe en bak dit kort mee. Voeg als je vegetarisch gehakt gebruikt een scheutje water toe en bak het gehakt ongeveer 8-10 minuten. (op middelhoog vuur) Bak vervolgens kort een flinke eetlepel tomatenpuree mee en roer dan de crème fraîche en de uitgelekte bonen en mais door het gehaktmengsel.
  • Smeer het kruidige gehaktmengsel uit over het bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte kaas en smeer de randen in met het geklutste ei. Bak de plaattaart 15-20 minuten in de oven gaar en goudbruin.
  • Maak ondertussen de frisse groene salsa: meng hiervoor alle ingrediënten in een schaaltje.
  • Laat de plaattaart even 2-5 minuutjes afkoelen als deze uit de oven komt. Verdeel de groene salsa over de plaattaart en snijd de taart vervolgens in stukken.
  • Serveer er eventueel een simpele salade bij. Ook lekker is om wat fijngehakte tortillachips over de taart te bestrooien voor wat extra bite.