Ga terug
+ servings
trifle met rode bessen compote en lange vingers

Trifle met rode bessen compote en lange vingers

Deze trifle met rode bessen compote en lange vingers is niet alleen heerlijk om te eten het is ook ontzettend simpel om te maken
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: aalbessen, compote, lange vingers, rode bessen, rode bessen compote, trifle
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 12 lange vingers +4 optioneel
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram crème fraîche
  • 3 eetlepels suiker

RODE BESSEN COMPOTE

  • 250 gram rode bessen
  • 1/2 citroen zowel sap als rasp nodig
  • 50 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels maïzena

Instructies

  • Begin met het maken van de rode bessen compote: doe hiervoor de rode bessen in een klein steelpannetje met 50 milliliter water en 50 gram suiker. Breng dit aan de kook en laat even een paar minuutjes pruttelen. (prak eventueel het fruit fijner met een vork of aardappelstamper). Meng 2 theelepels maïzena met een klein scheutje water en roer dit door de compote. Hierdoor zal het mengsel indikken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. (dit mengsel is ook erg lekker door je yoghurt)
  • Mix de slagroom met de suiker en klop dit lobbig. Spatel voorzichtig de crème fraîche door de slagroom. Breek de lange vingers in stukjes. Leg in laagjes de lange vingers met het slagroom mengsel en de rode bessen compote in de glaasjes.
  • Garneer eventueel met een blaadje munt en/of geraspte kokos.