Ga terug
–+ servings
kladdkaka cake maken

Zweedse Kladdkaka ofwel chocolade cake/taart

deze Zweedse kladdkaka cake wil je echt een keertje gegeten hebben
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Zweedse
Trefwoord: cacao, cacaopoeder, chocolade, chocolade cake, chocolade taart, kladdkaka, Zweden, Zweedse cake, Zweedse taart
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 10 personen

Equipment

  • springvorm ongeveer 23 cm doorsnede (gebruik je een kleinere springvorm, dan kan het zijn dat de taart iets langer in de oven moet)

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter +extra voor de springvorm
  • 3 eieren
  • 275 gram suiker
  • 105 gram bloem +extra voor de springvorm
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1/2 eetlepel vanillesuiker
  • flinke snuf zout
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in met een beetje roomboter en bestrooi met bloem.
  • Smelt de boter in de magnetron of steelpan.
  • Roer de eieren en de suiker door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de bloem met het zout en de cacaopoeder. Roer de gesmolten boter door het suiker-eimengsel. Voeg daarna het bloem mengsel toe en roer goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak ongeveer 17-20 minuten in de oven. De cake is klaar wanneer hij droog is aan de oppervlakte. Laat de cake afkoelen op een rooster en verwijder dan de ring van de springvorm. Bestrooi de cake met poedersuiker.
  • Serveer met slagroom en verse frambozen.
  • TIP: ik vind de cake erg lekker als hij nog een heel klein beetje warm is.