springvorm ongeveer 23 cm doorsnede (gebruik je een kleinere springvorm, dan kan het zijn dat de taart iets langer in de oven moet)
Wat heb je nodig (ingrediënten)
150gramroomboter+extra voor de springvorm
3eieren
275gramsuiker
105grambloem+extra voor de springvorm
50gramcacaopoeder
1/2eetlepelvanillesuiker
flinkesnufzout
poedersuiker
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in met een beetje roomboter en bestrooi met bloem.
Smelt de boter in de magnetron of steelpan.
Roer de eieren en de suiker door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de bloem met het zout en de cacaopoeder. Roer de gesmolten boter door het suiker-eimengsel. Voeg daarna het bloem mengsel toe en roer goed door elkaar.
Giet het beslag in de springvorm en bak ongeveer 17-20 minuten in de oven. De cake is klaar wanneer hij droog is aan de oppervlakte. Laat de cake afkoelen op een rooster en verwijder dan de ring van de springvorm. Bestrooi de cake met poedersuiker.
Serveer met slagroom en verse frambozen.
TIP: ik vind de cake erg lekker als hij nog een heel klein beetje warm is.