Ga terug
–+ servings
champignonroomsaus met spek en rozemarijn

simpele champignonroomsaus met spek en rozemarijn

zelf een champignonroomsaus met spek en rozemarijn maken is ontzettend lekker en gelukkig ook ontzettend simpel
3 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht, saus
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: champignon, champignonroomsaus, champignons, roomsaus, rozemarijn, spek
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • koekenpan

Ingrediënten

  • 250 gram kastanje champignons grof gesneden
  • 1 ui gesnipperd (niet een te grote ui gebruiken)
  • 75 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of geraspt
  • 1 takje rozemarijn blaadjes fijngehakt
  • 125 milliliter slagroom
  • scheutje witte wijn
  • 1 theelepel bloem
  • roomboter
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snufje pul biber of chilivlokken

Instructies

  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de champignons met de uien, spek en knoflook met een snuf peper, zout (niet te veel, spek is ook al zout) en pul biber (chilivlokken) tot de champignons goudbruin zijn. Voeg de rozemarijn toe en bak kort mee. Vervolgens voeg je de bloem toe en dit bak je ook kort mee.
  • Giet de slagroom en een scheutje witte wijn erbij en laat eventjes een minuutje zachtjes koken of tot je saus de gewenste dikte heeft.
  • TIP: deze saus kan je prima een dag van te voren klaarmaken. Warm de volgende dag de saus op in de pan of in de magnetron. Voeg eventueel een scheutje water of extra slagroom toe om de saus weer iets dunner te maken.