Ga terug
+ servings
bruschetta met avocado en makreel maken

bruschetta met avocado en makreel

deze bruschetta met avocado en makreel in ontzettend simpel om te maken en ontzettend lekker
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht, Snack
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: avocado, bruschetta, makreel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 12 stuks

Equipment

  • grillpan

Ingrediënten

  • 125 gram gerookte makreel in stukjes geplukt en graatjes eruit gehaald
  • 1/4 komkommer in kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • 1/2 citroen sap nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber (chilivlokken) optioneel
  • extra vierge olijfolie
  • 125 gram crème fraîche
  • vers stokbrood in schuine plakjes gesneden

Instructies

  • Meng de crème fraîche met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout. 
  • Meng de blokjes avocado met de komkommer blokjes en het sap van een 1/2 citroen met een klein snufje peper en zout.
  • Besprenkel de sneetjes stokbrood met olijfolie en rooster/grill beide kanten goudbruin. Smeer de stokbrood vervolgens in met een laagje crème fraîche. Leg daarop het mengsel van avocado en komkommer en daarop de stukjes gerookte makreel. Bestrooi eventueel met een beetje chilivlokken en/of fijngehakte peterselie.