Meng de kip met 4 el olijfolie, de balsamico azijn, gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder, kerriepoeder, pul biber (chilivlokken), peper, zout, geraspte knoflook en rasp van een 1/2 citroen. Laat de kip minimaal een uur marineren. (hoe langer hoe lekkerder)
Verhit in een stoofpan een scheutje olie en een klontje roomboter. Bak de kip in porties rondom goudbruin aan en haal de kip uit de pan. Bak in het overgebleven braadvet de uien met de courgette en aubergine voor ongeveer 2 minuten. Leg de kip terug in de pan (met vocht wat op je bord ligt) samen met de tomatenblokjes, wijn, ketchup en suiker. Roer alles goed door en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
TIP: ik doe het eerste half uur de deksel op de pan en daarna haal ik de deksel ervan af. De kip kan ook langer opstaan. Eigenlijk hoe langer hoe lekkerder.....zet alleen na 40 min dan het vuur echt heel laag.
Kook vlak voordat je wilt gaan eten de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Meng de pasta door de kip stoof. Serveer met geraspte kaas.