Ga terug
+ servings
gehaktballetjes in pindasaus

gehaktballetjes in pindasaus

Wil je een lekkere snack maken of een bijgerecht voor bij een rijsttafel? Maak dan deze heerlijke gehaktballetjes in pindasaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Aziatische
Trefwoord: borrelhapjes, gehaktballetjes, pindasaus, snack
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • bloem

PINDASAUS

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 centimeter verse gember stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook grof gesneden
  • 2 eetlepels pindakaas met stukjes noot flinke eetlepels
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel trassi
  • 50 milliliter water of kokosmelk
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • zonnebloemolie
  • roomboter

Instructies

  • Mix de uien met de knoflook en gember fijn in een keukenmachine of vijzel. (tip...je kan ook alles echt heel fijn hakken)
  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes behalve de bloem. Vorm hier ongeveer 16 gehaktballetjes van. Rol de gehaktballetjes door een beetje bloem.
  • Verhit een klontje roomboter en een scheutje olie in een hapjespan of stoofpan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan en haal ze uit de pan. Fruit de boemboe (uien, knoflook en gember mengsel) met de sambal badjak, snuf peper, snuf zout en trassi kort aan. Voeg de pindakaas, suiker, ketchup, ketjap manis en water toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Leg de gehaktballetjes in de saus en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Leg de deksel niet helemaal op de pan. Draai de gehaktballetjes regelmatig om.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook