Ga terug
+ servings
kip in chilisaus met rijst

kip in chilisaus met wokgroenten

Wil je snel aan tafel en ook gezond eten? Maak dan deze kip in chilisaus en wokgroenten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: chilisaus, gezond eten, kip, makkelijke maaltijd, wokgroenten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet in stukjes gesneden
  • 1 zak wokgroenten naar keuze
  • 300 gram rijst naar keuze
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 ui gesnipperd (grote ui gebruiken)
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels honing flinke eetlepels
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 6 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
  • zonnebloemolie
  • sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Meng in een schaaltje de volgende ingrediënten voor de chilisaus: ketjap manis, ketjap asin, sambal badjak, chilisaus, rijstazijn en de honing.
  • Verwarm een flinke scheut olie en fruit de uien glazig met de knoflook, gember en een snuf peper en zout. Voeg de kip toe en bak de kip rondom goudbruin (ongeveer 3-5 minuten) Voeg de roerbakgroenten toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de saus toe en bak een paar minuten mee. De saus moet een beetje kleverig worden.
  • TIP: soms verliest de kip en/of wokgroenten veel vocht. Maak dan de saus iets dikker met een maïzena papje. Meng hiervoor 1 flinke theelepel maïzena met een scheutje koud water.
  • Serveer de rijst met de kip en wokgroenten in chilisaus. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook