Ga terug
–+ servings
ijsbergsla stamppot met Mexicaanse gehaktballetjes

IJsbergsla stamppot met taco kruiden en ei

Deze zomerse ijsbergsla stamppot met taco kruiden en ei is echt een feestje om te eten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: ijsbergsla, stamppot
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 250 milliliter melk
  • snuf zout
  • 2 theelepels taco kruiden ik gebruikte die van Santa Maria
  • 300 gram ijsbergsla fijngesneden
  • 4 stuks eieren
  • 75 gram cheddar geraspt

Instructies

  • Ik begin zelf altijd met het maken van de Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus. Als deze heerlijk staan te pruttelen, dan maak ik de (ijsbergsla) stamppot ondertussen klaar.
  • Kook de eieren in 6-7 minuten hard, spoel ze af met koud water. Pel de eieren en snijd ze in stukjes.
  • Maak de ijsbergsla stamppot: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk, taco kruiden en een flinke snuf zout tot een puree. Spatel de ijsbergsla, stukjes ei en de geraspte kaas erdoorheen.
  • Serveer de ijsbergsla stamppot met de Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus en eventueel tortilla chips.
  • TIP: ik snijd de aardappelen altijd in kleine stukjes. Zo zijn ze stukken sneller gaar en kan je sneller aan tafel :-)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook