1,5kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden
250milliliter melk
snufzout
2theelepelstaco kruidenik gebruikte die van Santa Maria
300gramijsbergslafijngesneden
4stukseieren
75gramcheddargeraspt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Ik begin zelf altijd met het maken van de Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus. Als deze heerlijk staan te pruttelen, dan maak ik de (ijsbergsla) stamppot ondertussen klaar.
Kook de eieren in 6-7 minuten hard, spoel ze af met koud water. Pel de eieren en snijd ze in stukjes.
Maak de ijsbergsla stamppot: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk, taco kruiden en een flinke snuf zout tot een puree. Spatel de ijsbergsla, stukjes ei en de geraspte kaas erdoorheen.
Serveer de ijsbergsla stamppot met de Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus en eventueel tortilla chips.
TIP: ik snijd de aardappelen altijd in kleine stukjes. Zo zijn ze stukken sneller gaar en kan je sneller aan tafel :-)