Ga terug
–+ servings
Mexciaanse gehaktballetjes in salsa saus

Mexicaanse gehaktballetjes in salsa saus

Wil je een lekkere snack maken? Maak dan eens deze Mexicaanse (Tex Mex) gehaktballetjes in salsa saus klaar.
No ratings yet
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Mexicaanse, Tex Mex
Trefwoord: gehaktballetjes, Mexicaanse gehaktballetjes, salsa saus, Tex Mex gehaktballetjes, Tex Mex recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt ik gebruikte half om half gehakt
  • 2,5 eetlepel taco kruiden ik gebruikte de kruiden van Santa Maria (
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 ei
  • hand paneermeel
  • 75 gram cheddar geraspt
  • handje koriander fijngehakt
  • bloem
  • olijfolie
  • roomboter
  • 1 pot salsa saus ik gebruikte Santa Maria mild (230 gram)

Instructies

  • Meng het gehakt met de tacokruiden, sambal badjak, ei, paneermeel, geraspte cheddar en fijngehakte koriander. Maak er 12 gehaktballetjes van (of 16 mini's) en rol deze door de bloem. (zo krijgen ze een knapperige buitenkant)
  • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een stoof op hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Voeg de salsa saus toe, vul daarna het potje tot de helft met water en voeg ook dit toe. Laat de gehaktballetjes ongeveer 25 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Bestrooi vlak voor serveren nog eventueel met extra geraspte cheddar en/of koriander.
  • TIP: Ook lekker met nacho's of bij een stamppot.
  • TIP: geen liefhebber van koriander? Vervang dit dan voor peterselie.