Ga terug
+ servings
simpele panna cotta met citroen

Simpele panna cotta met citroen

geniet van een heerlijk zomers nagerecht met deze simpele citroen panna cotta
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: citroen, nagerecht, panna cotta, simpele panna cotta, toetje
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
4 uur
Totale tijd: 4 uur 25 minuten
Porties: 6 glaasjes

Equipment

  • 6 glaasjes (ik gebruik ronde limonade glazen)

Ingrediënten

  • 500 milliliter slagroom
  • 400 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 7 blaadjes gelatine
  • 1 citroen rasp nodig

CITROEN SAUS

  • 75 milliliter water
  • 75 milliter citrus limonadesiroop
  • 1 citroen sap nodig
  • 1 theelepel maïzena

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Verwarm in een pan de melk, slagroom, suiker, vanille suiker, de vanille extract en de citroenrasp. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
  • Haal het mengsel van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het roommengsel. Vul 6 glaasjes met het panna cotta mengsel. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. (schrik niet, het is voordat je het in de koelkast zet nog geheel vloeibaar)
  • Maak ondertussen de citroensaus klaar: verwarm in een steelpannetje 75 milliliter water met 75 milliliter limonadesiroop en het sap van 1 citroen. Als dit warm is, meng dan 1 theelepel maïzena met een scheutje koud water en roer dit door de saus. Breng de saus aan de kook en laat even een paar seconden koken zodat de saus kan indikken. Giet de saus in een schaaltje en dek af met folie (dit voorkomt dat er een velletje op de saus komt) Laat de saus nu helemaal afkoelen.
  • Als de panna cotta helemaal opgestijfd is, verdeel dan een beetje van de citroensaus eroverheen. Serveer met eventueel een beetje extra fruit.