Verhit een scheutje olie in een hapjespan of stoofpan. Fruit kort de uien met een snuf peper, zout, knoflook en chilivlokken. Snijd het "kontje" van de worst en knijp het vlees uit het velletje. Bak het vlees kort aan met de uien. Voeg de wijn, tomatenblokjes en verse tomaten toe samen met 1 tl suiker. Roer alles goed door elkaar. Laat de saus 25 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. (hoe langer wel hoe lekkerder)
Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de verse peterselie door de saus en schep de tagliatelle erdoorheen.
Serveer de pasta met de geraspte kaas. Ik gebruik zelf bijna altijd extra belegen kaas maar voel je vrij om iedere kaas te gebruiken die jij lekker vindt. Voor extra pit....bestrooi dan de pasta nog met extra pul biber (chilivlokken) vlak voor serveren.
TIP: wil je nu liever geen wijn gebruiken, voeg dan 100 ml bouillon toe. TIP: in plaats van peterselie kan je ook basilicum of rozemarijn gebruiken. Ook erg lekker is om een mix van verse kruiden te gebruiken. Wil je geen verse kruiden gebruiken, voeg dan 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.