Ga terug
–+ servings
kipburgers met mangosalsa

kipburgers met pittige mangosalsa en limoenmayonaise

deze tropische kipburgers met pittige mangosalsa, limoenmayonaise en krokante bacon zijn echt watertandend lekker en super simpel te maken
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: kipburger, kipburgers, limoenmayonaise, mango, mangosalsa, salsa
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 4 kipburgers kant en klaar of zelfgemaakt
  • ijsbergsla
  • 8 plakjes ontbijtspek of bacon
  • pittige mangosalsa
  • limoenmayonaise
  • 4 burgerbroodjes

Instructies

  • Maak de mangosalsa en de limoenmayonaise zoals aangegeven in het recept. Kruid de kipburgers met een snuf extra vers gemalen zwarte peper en een snuf pul biber (of chilivlokken).
  • Bak het spek krokant en grill de kipburgers in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin. Dit kan op de bbq, in een grillpan of gewoon in een koekenpan. (maak je de burges in een koekenpan, gebruik dan wel een klontje roomboter of olie)
  • Rooster de broodjes, smeer deze met een dikke laag limoenmayonaise in. Beleg met ijsbergsla, de kipburger, bacon en een flinke schep pittige mangosalsa.