Ga terug
+ servings
broodje met pulled chicken: zoet en pittige kip

Broodje zoet pittige pulled chicken

deze zoet - pittige pulled chicken is heerlijk op een broodje, in een wrap of gebruik de kip om een nachoschotel te maken.
4.32 van 16 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Lunch
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: broodje pulled chicken, chilisaus, pittige kip, pulled chicken, sambal
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 bouillonblokje
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt

SAUS

  • 5 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 theelepels rijstazijn
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje vers gemalen zeezout
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels sambal badjak

EXTRA

  • 2 avocado's
  • 1 limoen sap nodig
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 1/4 komkommer in dunne schijfjes gesneden
  • 4 broodjes naar keuze

Instructies

  • Kook de kipfilets met een bouillonblokje in 10-15 min gaar. Meng ondertussen in een schaaltje de ketchup met de bruine suiker, sambal oelek, sambal badjak, chilisaus, rijstazijn en snuf peper/zout.
  • Pluk de kipfilets met twee vorken uit elkaar. (of gewoon fijn snijden met vork en mes)
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook kort aan. Voeg de kip en de saus toe en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Prak de avocado met een snuf peper, zout, pul biber en sap van limoen (hoeveelheid naar eigen smaak) Smeer de onderkant van het broodje in met de guacamole, leg daarop plakjes komkommer en daarop de pulled chicken.
  • TIP: lekker met eventueel nog een beetje dun gesneden rauwe rode ui. Ook lekker met ijsbergsla.